Hvordan enkelt bygge trivselskultur i laget?
Disse faktorene bør du som trener tenke på:
Sett deg klare mål for sosiale aktiviteter i laget ditt.
- Hva ønsker du å oppnå når dere gjør sosiale aktiviteter?
- Er målet å bli bedre kjent med hverandre?
- Lære noe nytt om håndball?
- Husk at lagbygging også kan gjøres som alternative aktiviteter som en tur i turn- eller svømmehallen
Aktiviteten bør tilpasses til gruppen
- Det sier seg jo selv at lagbygging med en gruppe 8-åringer er forskjellig fra en aktivitet med 16-åringer. Det finnes ingen fasit på hva som passer best til hvilken gruppe. Når alle trives og er i et trygt, inkluderende miljø er rammebetingelsene for å lykkes best.
Alle på laget må inkluderes
- Gjør noe som er engasjerende og hvor alle kan delta, uavhengig av forutsetningene de har.
Learn Handball sitt forslag nå i januar (lavterskel, enkelt og effektfult):
Samle laget og se på en EM-kamp med håndballgutta.
- Målet kan være å lære seg noe spesifikt om håndball, f.eks.forsvarsspillet. I pausen eller etter kamp kan dere diskutere hvordan samarbeidet mellom forsvar og målvakt fungerte, eller om forsvaret på 2er-posisjoner vant mange dueller? Informer barna før kamp om noe de skal se nøye etter.
- Alle som spiller håndball kan ha nytte av å se på håndball, uavhengig av alder. Barna vil lære av å se forbildene sine. Dette gir ofte positiv effekt på interesse. Med noe så enkelt som en stue og en TV og noen gode diskusjoner om håndball er vi overbevist over at barna både vil trives og at interessen for håndball øker.
- Alle er inkluderte. Ved å samle hele laget for å se på en kamp kommer alle til å føle seg inkludert. Alle vet at de er en del av laget – både på, og utenfor banen. Prøv å inkludere alle i diskusjonen om kampen.
Vi gleder oss til å høre og lese hvordan det var å se på kampen sammen – send oss gjerne bilder og tilbakemeldinger som vi kan legge ut.
Heia Norge!
Her kan du se kampen i dag (tirsdag 14. januar):
Portugal - Norge (TV3 & Viaplay, kampstart 20.30, i studio fra 20.00