No items found.
Artikler
Hvordan forhindre frafall i idrett: Hva kan vi lære av Sveriges feil

Hvordan forhindre frafall i idrett: Hva kan vi lære av Sveriges feil

Så, hva kan idretten, særlig håndball, gjøre for å unngå denne trenden? Og hvordan kan vi sikre at unge utøvere både utvikler ferdighetene sine og opplever håndball som en morsom, bærekraftig aktivitet de vil fortsette med?

Svaret ligger i en helhetlig tilnærming til trening, der både ferdighetsutvikling og glede prioriteres. Dette er hvor Learn Handball spiller en viktig rolle.

Frafall og tidlig spesialisering: Et voksende problem

Sverige, kjent for sin sterke idrettstradisjon, har nylig sett en økende trend med unge utøvere som slutter med idrett. Årsaken? Mange føler at presset for å prestere i én idrett fra tidlig alder tar bort gleden ved deltakelse. I boken "Så vinner vi igjen" peker forfatteren på noen viktige nøkkelfakta fra forskningen:

  • Å dele opp lag etter nivå i tidlig alder fører til at barn havner i begge ender: både de mest utviklede og de mindre utviklede.
  • Tidlig spesialisering i én idrett er negativt.
  • Idrettsledere misforstår når de tror at de mest modne barna også er de mest talentfulle.
  • Spontan idrett og lek er positivt. For mye organisering av idrett er negativt.

Dette problemet er ikke unikt for Sverige. Mange land har sett lignende trender, spesielt i idretter der konkurransen starter tidlig og treningen ofte fokuserer på perfeksjonering av spesifikke ferdigheter. Derfor er det viktig å sørge for at unge håndballspillere får en bred idrettslig grunnmur og et treningsmiljø som er morsomt og sunt.

Hvordan Learn Handball fremmer langsiktig utvikling

Hos Learn Handball har vi utviklet en plattform som hjelper trenere med å balansere ferdighetsutvikling og spillernes engasjement. Vi tror på en langsiktig tilnærming til håndball som fokuserer på å bygge en grunnleggende forståelse av spillet, samtidig som vi sørger for at spillerne har det gøy. Dette bidrar til å forhindre utbrenthet og holder barna motiverte. Vi tror at denne tilnærmingen også vil være gunstig for andre lignende idretter.

"Vårt mål hos Learn Handball er å skape en treningsopplevelse som utvikler ikke bare gode utøvere, men også allsidige individer. Vi tror på å balansere glede og vekst, slik at spillerne forblir lidenskapelige for spillet og fortsetter med håndballen." – Viktor Glatthard, administrerende direktør i Learn Handball.

Her er noen av fokusområdene som Learn Handball fremmer for en sunn tilnærming til håndballutvikling:

1. Varierte og engasjerende øvelser

For unge utøvere er det viktig at treningen føles spennende og variert. Learn Handball tilbyr et bredt utvalg av øvelser som ikke bare bygger ferdigheter, men også gir spillerne en følelse av mestring. Vi legger vekt på balansen mellom teknikk, fysisk utvikling og spillforståelse.

2. Fokus på helhetlig utvikling

I stedet for å spesialisere seg for tidlig, oppfordrer vi til å jobbe med allsidighet. Dette betyr at spillerne utvikler både tekniske ferdigheter, koordinasjonsferdigheter og taktisk forståelse gjennom ulike typer øvelser. Dette er ikke bare gunstig for deres fremtidige idrettskarrierer, men bidrar også til å opprettholde motivasjonen til å fortsette med idrett på lang sikt.

3. Tilgjengelig for alle

Learn Handball er designet for å være tilgjengelig for trenere og spillere på alle nivåer. Ved å tilby treningsinnhold som passer både nybegynnere og mer erfarne spillere, sørger vi for at alle kan finne glede i håndball, uansett ferdighetsnivå. Det er viktig at alle barn føler seg inkludert og kan utvikle seg i sitt eget tempo.

Hva håndball kan lære av Sverige

Funnene fra forskningen viser tydelig at tidlig spesialisering og for mye konkurranse i ung alder er store deler av problemet. For å unngå disse fallgruvene bør håndballtrenere fokusere på å skape et treningsmiljø der mestring, inkludering og utvikling står sentralt.

Learn Handball tilbyr et verktøy som hjelper trenere med å implementere denne tilnærmingen i hverdagen. Ved å bruke plattformen kan trenere sørge for at spillerne får en variert treningsopplevelse, der både individuelle ferdigheter og lagarbeid utvikles på en naturlig og motiverende måte.

Langsiktig suksess starter nå

Det er ingen hemmelighet at barna som har det gøy og føler mestring, er de som vil bli lengst i idretten. Ved å bruke verktøy som Learn Handball kan vi som trenere og foreldre sørge for at håndball forblir en positiv opplevelse for våre barn, samtidig som vi gir dem ferdighetene de trenger for å lykkes både på og utenfor banen.

La oss jobbe mot en fremtid der norsk håndball fremmer glede, langsiktig utvikling og inkluderende treningsmiljøer.

Bli med oss i Learn Handball i dag, og få tilgang til øvelser, videoer og treningsplaner som vil gjøre en forskjell for spillerne dine. La oss sørge for at håndball forblir en spennende, inkluderende og morsom idrett for alle – uansett alder og ferdighetsnivå.

Kilde: artikkel på vg.no, onsdag 16.10.2024

https://www.vg.no/sport/i/AvGXV3/svensk-varsko-til-norsk-idrett-ikke-gjoer-som-oss

Please select your preferences

We will remember your choice, and redirect you next time.